Mitech Preloader

SOAR

SOAR
Ubrzana akcija kod pojava prijetnji

soar1

POJAČAJTE PERFORMANSE SVOG TIMA

Automatizujte zamorne procese i maksimalno ubrzajte akciju kad se pojavi prijetnja. U svom IT okruženju dobijate brojne alerte koji nisu konzistentni jer dolaze od različitih rješenja. Vaš IT bezbijednosni tim mora ručno da izvrši prikupljanje, korelaciju i analizu događaja i pokrene odgovor na prijetnju. Previše ručnih procesa zamara tim, podložno je greškama i povećava vjerovatnoću da propustite važno upozorenje – od velikog broja upozorenja, samo je nekolicina značajna.
Umjesto da trošite vrijeme na ručnu procjenu rizika i formulaciju plana odgovora na prijetnje, modernizujte svoj tim i implementirajte SOAR:

prepoznaćete prave incidente, umjesto da obrađujete bezbroj lažno pozitivnih događaja (false positives),
lakše ćete vršiti prikupljanje podataka o incidentu zahvaljujući automatizaciji vremenski zahtjevnih i ponavljajućih aktivnosti i trijaže,
brže ćete odgovoriti na sigurnosne događaje, a znamo da je vrijeme od esencijalnog značaja kad je security u pitanju – što duže breach ostaje neizolovan, povećavaju se šanse da eskalira i dovede do većih troškova,
bićete produktivniji i imaćete više vremena za aktivnosti koje su od ključne važnosti.
soar-icon1
new soar 2
new 3 soar

SUMO LOGIC CLOUD SOAR PRUŽA VIŠE

Cyber Defence Magazine je, u okviru Global InfoSec Awards 2022, proglasio Sumo Logic pobjednikom, i to u dvije kategorije:
– najbolje rješenje za cloud security monitoring
– najbolji SOAR proizvod!
Sumo Logic Cloud SOAR imenovan je za lidera i u GigaOm SOAR Radar Report-u za 2021. godinu.

Fortune ga je uvrstio na listu Best Workplaces in Technology, Forbs na Cloud 100 listu, dobio je priznanje kao Best Enterprise Security Product na Computer Technology Product’s Awards, a Gartner ga je proglasio za Cool Vendor u kategorijama Application Performance Monitoring i IT Operations Analytics.
SIEM prikuplja podatke o bezbjednosnim događajima sa čitave mreže i tako uspijeva da prikaže sva nevidljiva mjesta.

FOKUS NA PRAVE PRIJETNJE
Sumo Logic Cloud SOAR rješava haos koji nastaje u moru lažnih pozitivnih upozorenja – ima proaktivan pristup u istraživanju događaja i koristi napredno mašinsko učenje.
DETEKCIJA NAJKOMPLEKSNIJIH NAPADA
Ponekad je potrebno pažljivo upoređivanje različitih alerta i kontekstualizacija sa logovima i događajima da bi se prijetnja uočila. Za ljudsko oko ovakve prijetnje su praktično nevidljive. Cloud SOAR automatizovano tumači velike količine podataka, prepoznaje složene obrasce i povećava vašu sposobnost da uočite i najsloženije rizike.
POVEĆAN ROI (Return Of Investments)
Pravilnom implementacijom SOAR rešenja povećavate cjelokupni cybersecurity ROI: imate maksimalnu iskoristivost svih security rješenja, vršite stratešku alokaciju ljudskih resursa u analizi i znatno skraćujete vrijeme odgovora na incidente.
PRILAGOĐENI IZVEŠTAJI
Uz Sumo Logic Cloud SOAR moći ćete vrlo brzo da sastavite izvještaje i dashboard-e maksimalno prilagođene vašim potrebama, što će vam olakšati kretanje i procenu bezbjednosnog stanja, kao i praćenje KPI-eva.
soar4