Mitech Preloader

SIEM

SIEM
IT sistem iz ptičije perspektive

siem1

FULL-STACK ODBRANA ČITAVE INFRASTRUKTURE

Mrežni uređaji, serveri, firewall, WAF, IDS i IPS sistemi generišu ogromnu količinu podataka – mnogo više nego što bi bilo koji bezbjednosni tim mogao da interpretira.
SIEM rješenje daje smisao ovim podacima kada ih sakupi, agregira i normalizuje, nakon čega vrši identifikaciju, kategorizaciju i analizu incidenata i događaja.
Na ovaj način dobijate jedan potpuno novi uvid u bezbjednost.
siem-icon-1

ŠTA SIEM RADI ZA VAS?

PRAVI EFIKASNIJI BEZBIJEDNOSNI TIM

Uz SIEM koji ispituje milione tačaka u realnom vremenu, vaši analitičari mogu vrlo brzo da razumiju šta se dešava u informacionom sistemu. Bez SIEM rješenja, morali bi da tumače veliki broj logova iz različitih izvora, i to ručno. Ovo ne samo da frustrira tim, što je samo po sebi problem, već i značajno usporava odgovor na incident. Uz to, LogPoint SIEM omogućuje i automatizaciju svakodnevnih radnih zadataka, što dodatno povećava efikasnost i zadovoljstvo vašeg tima.

DETEKTUJE PRIJETNJE KOJE DRUGIM APLIKACIJAMA PROMAKNU

Sajber napadi postaju sve sofisticiraniji, u to nema sumnje. Jedan dio napada, na primjer, može biti uočen u operativnom sistemu računara, a drugi kroz IPS. SIEM povezuje podatke sa svakog hosta i u stanju je da rekonstruiše seriju događaja kako bi ustanovio prirodu napada i da li je uspio. Kada otkrije event, SIEM će obavijestiti IT tim o punom obimu napada i prikazaće potrebna usmerenja.
new2siem
siem3

POVEĆAVA VIDLJIVOST

Vaša mreža se vremenom širi: dolazi do povećanja aplikacija, baza podataka, korisnika, uređaja, trećih strana… Uslijed toga stvaraju se nevidljiva mjesta na mreži. Kada hakeri pronađu takva mjesta, imaju mogućnost da se kreću lateralno kroz mrežu, da izvedu island hopping itd.

SIEM prikuplja podatke o bezbjednosnim događajima sa čitave mreže i tako uspijeva da prikaže sva nevidljiva mjesta.

BRINE O USKLAĐENOSTI

LogPoint SIEM obezbjeđuje usklađenost za sve glavne regulatorne domene – SCHREMS-II, HIPAA, GDPR. Takođe, podržava forenzičku analizu i istragu, što će vam olakšati predstavljanje dokaza o usklađenosti i utvrđivanje osnovnog uzroka breach-a.
SIEM prikuplja podatke o bezbjednosnim događajima sa čitave mreže i tako uspijeva da prikaže sva nevidljiva mjesta.

LogPoint je prvi vendor koji kombinuje SIEM sa SOAR funkcionalnostima, što znači da dobijate jedno rješenje za ceo proces otkrivanja, istrage i reagovanja na incidente.
Uz LogPoint koristićete globalnu bazu znanja MITRE ATT&CK – to je kao da svom timu pridružujete najiskusnije cybersecurity eksperte koji su proučavali milione sajber napada širom svijeta.
LogPoint koristi threat intelligence i mašinsko učenje (UEBA), čime maksimalno osnažujete svoj tim da uviđa neuobičajena ponašanja i štitite organizaciju od najnaprednijih napada.SIEM prikuplja podatke o bezbjednosnim događajima sa čitave mreže i tako uspijeva da prikaže sva nevidljiva mjesta.
siem-icon-2
new 4 siem

Nagrađivani LogPoint – jedno od najpriznatijih rješenja današnjice

LogPoint objedinjuje SIEM, SOAR i UEBA, čime maksimalno ubrzava otkrivanje i odgovor na prijetnje.
LogPoint je zvanično proglašen za platformu #1 u Data Quadrant Report-u za 2021. godinu od strane SoftwareReviews, čime je učvrstio svoju poziciju lidera u SIEM industriji.
LogPoint je imenovan od strane Gartnera za Customers’ Choice za SIEM rješenje, a Garner ga je uključio i u Magic Quadrant for Security Information and Event Management.
LogPoint ima sertifikat EAL 3+ koji se koristi u NATO i drugim organizacijama sa kritičnom infrastrukturom poput vojske, obavještajnih agencija, komunalnih preduzeća i telekomunikacionih kompanija.